Pleisterwerken

Waarom kiezen voor pleisterwerk?

Met pleisterwerk wordt bedoeld het vlak en strak maken van bestaande (betonnen) wanden en plafonds met behulp van een laag gipsmortel. Een pleisterwerklaag heeft een dikte tussen de 2 en 30 milimeter.
Pleisterwerk levert een gladde ondergrond voor vrijwel alles: sierpleister (spachtelputz), beschilderen, sauzen, behang, etc. Hierbij is de mate van gladheid naar keuze; ook een zeer gladde afwerking is mogelijk.
Toon van der Looij Stucadoorswerken kan deze platen tevens voor u leveren en aanbrengen. Gips werkt vochtregulerend: het kan vocht opnemen en dit opgenomen vocht weer afstaan. Pleisterwerk is daardoor geschikt voor de afwerking van vochtige ruimtes zoals badkamers en kelders. Net als raapwerk heeft pleisterwerk brandvertragende eigenschappen, zij het in mindere mate.
Het gips dat in stucwerk wordt gebruikt, bestaat uit koolzuurhoudende kalksteen. Dit kalksteen werd gevormd van de Jura periode (200 miljoen jaar geleden) tot vroeg in de Krijt periode (100 miljoen jaar geleden).Door het warme klimaat en de verschuiving van continenten droogde een aantal zee├źn op. De kalkachtige overblijfselen van zeedieren die in de loop van miljoenen jaren op de zeebodem waren verzameld, werden daarna langzaam maar zeker bedekt door andere grondlagen en samengeperst tot wat nu beter bekend is als kalksteen of gips.
pleisterwerken

Bezoek ons

Contact opnemen

Toon van der Looij Stucadoorswerken
Kerkakkerstraat 72
5504GR Veldhoven
Toon van der Looij Stucadoorswerken
Weg naar Opoeteren 35
3660 Oudsbergen
Alle rechten voorbehouden © 2021, Toon van der Looij Stucadoorswerken
Website beheer en onderhoud LinQxx - Beter online gevonden worden